Gästkrönikör Lars Gahrn

Lars Gahrn, antikvarie (museiman) och filosofie doktor, föddes i Mölndal 1953. Han började arbeta på Mölndals Hembygdsmuseum 1972 och på Mölndals Stadsmuseum 1986. År 1988 blev han filosofie doktor vid Göteborgs Universitet inom ämnet historia.

Han har bland annat forskat kring medeltida slag: Älgarås (1205), Gestilren (1210), Sparrsätra (1247), Herrevadsbro (1251) och Gata skog (1365). Han har givit ut ett par diktsamlingar med historisk inriktning.

 

Gahrn skriver också mycket om hemstadens historia och har en egen blogg www.larsgahrnskriver.wordpress.com

 

Lars Gahrns Texter

Lars Gahrn
Lars Gahrn

fotograf Anna Jolfors

Alla texter tillhör författaren om inte annat uppges. Samtliga krönikor på "GIIA:s Gästkrönika" är publicerade med upphovsrättsinnehavarnas godkännande.

Om inte annat anges är det endast tillåtet att kopiera texterna delvis eller i sin helhet under förutsättning att man länkar till "GIIA:s Gästkrönika", begärt och fått författarens tillåtelse och inte citerar artikeln på ett felaktigt sätt.

Författaren är själv ansvarig för sina texter och eventuella uppfattningar som uttrycks i texter är författarens egna och inte nödvändigtvis i enlighet med Gustav II Adolfs Fotfänikas.