Välkommen till Gustav II Adolfs Fotfänika i Göteborg

Det var tidig morgon i Stockholm den 9 december 1594. Klockan 13 minuter över 7 hörs den första protesten från den nyfödde. På slottet väntade med spänning riksråden och andra betydelsefulla herrar på nyheten.
Skulle lyckan stå dem bi? Skulle det bli en son?

Gustav II Adolfs Fotfänika i Göteborg är en ideell förening som tagit till sin uppgift att sprida kunskap om liv och leverne i 1600-talets Sverige. Detta gör vi med hjälp av frivilliga som delar vårt intresse för våran historia. Män, kvinnor och barn är alla lika välkomna till vår förening, och vi ser det som en styrka att kunna engagera hela familjer i vår verksamhet.

Vi levandegör början av 1600-talet

Gustav II Adolfs Fotfänika i Göteborg är en ideell förening som tagit till sin uppgift att sprida kunskap om liv och leverne i 1600-talets Sverige. Detta gör vi med hjälp av frivilliga som delar vårt intresse för nordisk historia. Män, kvinnor och barn är alla lika välkomna till vår förening, och vi ser det som en styrka att kunna engagera hela familjer i vår verksamhet.

Föreningen grundades sommaren 1996 av tolv personer som tidigare varit aktiva i diverse föreningar med historisk intressesfär.
Vi strävar ständigt att förkovra oss och utöka föreningens verksamhet.
Uppvisningsverksamheten vi bedriver sker mestadels i Göteborg med omnejd, men vi har ofta uppdrag i övriga delar av landet samt utomlands.

Om detta låter som ett trevligt sätt att fördriva din fritid, tveka inte att höra av dig till oss.

Nytt


Hej alla medlemmar, då årsmötet nu är avklarat hälsar vi den delvis nya styrelsen välkomna in i matchen och tackar de som lämnat styrelsearbetet för allt nedlagt arbete.

Årsmötet tog ett beslut att köpa in 4st nytillvekade eldrör som är tänkta att ersätta vårt gamla eldrör på det 3-pundiga regementsstycke vi idag skjuter med. Detta gör att vi kommer att behöva starta en arbetsgrupp som planerar och leder byggandet av 3st nya fältlavetter samt eventuellt gör förändringar på vår nuvarande lavett. Tanken är att allt skall stå klart till Jubileumsåret 2021 när Göteborg fyller 400 år. Detta kommer att kräva en del investeringar men även arbete fråer alla. Känner ni att det här bara MÅSTE jag få vara med på kontakta Peter Blom eller någon i styrelsen.

Nytt regelverk rörande lån av föreningens släpvagn kommer att presenteras inom kort.

Föreningen planerar att åka till Schwedentage 2019 i Rathenow om tillfälle ges så reservera tid för detta i Juli.

Vi räknar också med att medverka vid uppvisningarna i Kronhusparken i Augusti, så reservera gärna tid för detta också.

Kanske kan det bli Klippandag även i år, vi återkommer om detta.

30 maj till 2 juni 2019 har vi något spännande på gång. "Hemliga Resan". Vi tar med fältlägret och umgås lite, mer än så säger vi inte just nu. Troligen kan övernattning/toaletter erbjudas inomhus.